×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Previous Next

Agility SM 2017

Siinä missä viime vuonna agilityn SM-kisat juostiin kaatosateessa ja vesilammikoissa, niin tänä vuonna keli olikin sitten aivan päinvastainen. Hervoton helle ei ollut toivelistalla, mutta onneksi kisapaikalta löytyi odotteluun varjoa ja viilennykseen vesipiste. Lappeenrantaan tehtiin nyt vain päiväretki, ei lähdetty perjantaille kokeilemaan alustaa ja Kodaa en enää yksilökisaan sunnuntaille viitsinyt ilmoittaa. Koda pääsi siis fiilistelemään vain joukkuekisaan ja Riemu samoin, sillä kun ei tulosten puolesta ollut mahdollisuuttakaan osallistua yksilöihin.

Koda oli mukana RimAn medijoukkueessa ja oltiin starttivuorossa kolmannella kierroksella, joten aamulla ei tarvinnutkaan lähteä ihan hirveän aikaisin vaikka kisapaikalle haluttiinkin hyvissä ajoin. Aamulla jo oli lämmintä reilusti yli +20, onneksi mukaan pakattiin viilentävä alusta, kylmäkalleja ja reilusti vettä. Häkeille saatiin katsomon alle varjoon paikka. Kodan vuoro oli puolenpäivän jälkeen ja siinä vaiheessa elohopea näytti jo noin +30. Eli aivan liikaa! Koda kävi mielellään paljussa viilentelemässä ennen omaa vuoroaan, pysyi innostuneena ja ihan fiiliksissä agilitystä.

Rata ei vaikuttanut erityisen pahalta, vain pari kinkkisempää kohtaa. Harmi, että kakkosesteenä oli okseri, mitä Koda ei vissiin hoksannut, joten takarima tippui. Tässä meni sitten pasmat sekaisin ja sössittiin seuraava takaakierto tahmeaksi. Alkuvaikeuksien jälkeen mentiinkin sitten loppurata sujuvasti maaliin saakka. Tosi tyytyväinen olin niiden pari kinkkisen kohdan selvittämisestä ilman ongelmia, todella moni koira lopetti kepit kesken ja hypyllä ennen puomia oli mahdollisuus vaikka millaiseen härdelliin! Kuumuus vaikutti merkittävästi Kodan vauhtiin, ja vähän yllättynyt olinkin siitä, että etenemä oli kuitenkin 3,99 m/s, kun sitä aikaa meni hukkaankin alun ongelmissa. Kodalle tulokseksi 5 vaikka olisi kolmoshypyltäkin voinut toisen vitosen antaa. Kodan sijoitus lopulta 82./269 ja joukkueen sijoitus 18./69.

Näin jätettiin jäähyväiset arvokisaradoille, hirveän kivaa tekemistä mitä joku pikku virhe ei himmennä :) 

https://www.youtube.com/watch?v=OrM_1oMxX-4

Kodan suoritus live streamissa: https://youtu.be/-pVhzI716_g?t=4h35m40s

Pari tuntia odottelua ennen Riemun osuutta. Riemu oli Labradorinoutajakerhon joukkueen ankkurina ja ennen ankkureiden vuoroa joukkueen sijoitus taisi olla 42. Radalla oli pari haastavampaa paikkaa Riemulle, mutta ihan tehtävissä. Enemmän huoletti Riemun jaksaminen, hyytyykö kokonaan, kun lämpöä alkoi olla jo useamman asteen yli +30 ja mustalla koiralla tuo auringon porotus, nyt väistämättä tuntuu todella kuumalta! Viilentävää suihkua, lämppäkävelyt metsän varjoissa ja odotettelu mahdollisimman pitkälle muutenkin varjossa. Lähtö onnistui tosi hyvin, ja sitten kakkoshypyllä jäi kummallisesti käteen ja ponnistus epäonnistui totaalisesti! Siitä putkeen ja Riemulla lähti ikään kuin sokka irti aivan yllättäen :D Keinulla lenteän ja puomin jälkeen ohjaaja putosikin sitten kyydistä, pieni nykäisy ei nyt riittänyt välistävetoon vaan olisi tarvinnut reilumman ohjauksen. Siitä siis hylly ja loppurata nollana maaliin. Harmi, että jäätiin ilman tulosta ja samalla joukkuekin, mutta oli siinä nyt paljon hyvääkin, tosi paljon :)

https://www.youtube.com/watch?v=z96IqZZ0WpY

Kisan jälkeen metsästettiin Kodan kisakirjaa, joka oli epäonnisten sattumien summana perjantaina livahtanut yksilökisaajien sekaan :D Kisakirja saatiin talteen ja shoppailutkin tehtiin. Ihanat infon daamit antoi meille ohjeet koirien uimarannalle ihan pienen ajomatkan päähän. Kivasti saatiin koirat uimaan Saimaaseen siistille, aidatulle koirien rannalle. Asutus, puistoja ja parkkipaikka ihan vieressä. Paikka ja puitteet oli sellaiset, että ei tämmöistä taatusti Lahdessa nähtäisi, ei kuuna päivänä! Koirat oli tosi iloiset uimareissusta, vieressä uiskenteli ankkojasorsia poikasineen sulassa sovussa :)

Uinnin jälkeen evästä ja kotimatkalle. Matkalla tehtiin ikävä huomio. Kodaa paleli. Kyllä, sitä paleli niin, että tärisytti. Tätä täytyy nyt seurailla. Koda paleli talvella uinnin jälkeen, mutta kuvittelin johtuvan a) talvesta ja b) siitä, että Koda oli turhan hoikassa kunnossa. Nyt kuitenkin on rasvakerrosta ja kesäkelit, joten ei kuuluisi palella. Liittyykö ikään, onko sattumaa vai johtuuko jostain ihan muusta ja, jos niin mistä?

Toinen ihan agilityyn liittyvä pohdinta onkin, että mistä johtuu nyt näin huonot ohjaamiset lähdöissä? Ei liene ihan täyttä sattumaa, jos tuppaa kakkosrima tippumaan perättäisissä kisoissa ja todellakin eri koirien kanssa? Tosi ärsyttävää ja hieman vaivaavaa, tästä olisi syytä päästä eroon pian ja mieluiten tietysti heti, niin että näitä ei enää sattuisi. Parin viikon päästä mennään fiilistelmään viimeistä AgiRotua, kun osallistutaan alokasjoukkueisiin!

Kiitos Kodan kisakuvasta Seijalle, lopuista kuvista, videosta, ketyilystä ja koiran lainasta Reetalle ja Riemun radan videossa joukkueen leideille!

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.