×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Previous Next

Varkauden ja Ypäjän kisat

Tiivistetty raportti viimeisimmistä kisoista. Kaksi päiväretkeä, agilitya Varkaudessa ja rally-tokoa Ypäjällä. Sekä vähän agiepiksiä kotinurkilla... Varkaudessa pyörähdettiin pari viikkoa ennen SM-kisoja hakemassa kisatuntumaan Kodan ja Riemun kanssa. Molemmille kaksi agilityrataa. Koda teki molemmilla radoilla hienosti töitä ja etenkin ensimmäisellä. Siksi olikin tosi iso harmi, että ohjaaja tupeksi toisella hypyllä, niin että rima tippui. Tämä vitonen riitti kolmannelle sijalle ja ilman pudotusta sija olisi ollut toinen ja viimeinen serti. Ei auta, säälistä sitä ei silti saa. Väsyneenä veistelin, että "rimaa vaille valio" ja voisko siitä teettää ruusukkeen tai vaikka t-paidan... Toiselta radalta nolla, mutta aika ei riittänyt kärkikahinoihin. Riemun kanssa eka rata oli alkuun jotenkin tahmea vaikka lähtö sujui kyllä. Yksi hyppy jäi ohjaamatta kunnolla ja siitä hylky. Toisella radalla taituroitiin sitten nolla ja päädyttiin viidenneksi :)
 
 
Vielä ihan viime aikoina olen jankannut, että me ei Kodan kanssa rally-tokoa kisata ulkona koskaan, no kaikenlaisten häiriöiden vuoksi. Ypäjällä Finnderbyn yhteydessä oli sitten rally-kisat kovasti vajaana, niin ilmoitin sitten sinne! Kisat ei ole olleet edes nyt suunnitelmissa, joten viikko valmistautua kisaan oli aika tiukka aika eikä siinä nyt oikeasti mitään ihmeitä ehtinyt, kertaamaan vaan hankalammat tehtävät ja ne joiden treenaaminen on jäänyt vähemmälle. Aamu aikaisella hypättiin Reetan ja Riemun kyytiin, sää piti olla sopivan lämmintä ehkä vähän sateista. Perillä keli oli kuitenkin paahtava eikä pilviä oikeastaan ollenkaan, sateesta nyt puhumattakaan.
 
Ja kerta se on ensimmäinenkin, Koda hyytyi kuumuudessa jo omaa vuoroa odotellessa ja makaili reporankana. Radalla olikin sitten kovin tahmeaa ja rutosti tuli miinuspisteitä liian isoista ohjauksista ja taputteluista/napsutteluista joita oli vähän pakko käyttää, että koira pysyi mukana. Yksi turha kymppikin tuli, kun eksyin itse houkutukseen. Yllättäen silti tulos! 72 pistettä eli aika nippanappa, mutta kuitenkin meidän eka tulos mestarissa ja koska muillakin oli haasteita radalla, niin sijoituttiin toisiksi :D Mestarissa siis viisi koirakkoa, joista kaksi sai tuloksen. Riemua kiusasi kärpäset ja oli muutenkin hauskaa, mutta tulos jäi kuitenkin saamatta. Kisan jälkeen käytiin koirien kanssa katselemassa vähän koulukentän laidalla, ostoksilla (Koda kerjäsi rapsutuksia ihan urakalla) ja sitten estekisaa. Koirat lojui varsin tyytyväisinä katsomon nurmikolla. Ja tuli se sadekin lopulta, sillä hetkellä, kun hypättiin autoon! Kymmenisen vuotta oli väliä, mutta Hevosopisto näytti ihan olevan entisellään :)
 
 
Torstaina käytiin P-Haun epiksissä. Kodan kanssa mentiin eka rata kisanomaisesti, mutta niin, että kontaktit tuli otettua ajatuksella. Toinen kierros mentiin mahdollisimman lyhyttä reittiä, niin että käytiin vaan tekemässä ja palkkaamassa kontaktit. Ja Koda teki hienosti ja kuulolla. Riemun kanssa mentiin mölli- ja kisaavien radat, lähtöjä miettien ja kyllä ne nyt toimii ja todella heijastuu koko suoritukseen eli vauhtia on tullut! Rauhakin pääsi mukaan, raasu, koskaan olla ulkona treenattu agilityä, niin pakko oli mennä kokeilemaan miten se käyttäytyy (AgiRotu tulossa). Rauhaa jännitti lähdössä, mutta kun panta lähti pois, niin homma toimi mahtavasti. Vielä rutiinia, niin tulee lisää rentoutta menemiseen vaan oli se vallan taitava jo nyt!
 
Tänä viikonloppuna on sitten agilityn SM-kisat Lappeenrannassa. Koda kisaa RimAn joukkueessa ja Riemu labbiskerhon. Tehdään yhden päivän reissu, Kodalla olisi ollut oikeus yksilökisaankin, mutta ei enää tänä vuonna viitsitty siihen lähteä :)
 
 
 

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.