×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Previous Next

Toukokuun alun treenit ja kisat

Kuten kuvista näkyy, niin ulkona on päästy treenaamaan rally-tokoa, mutta ei vielä agilitya. On ehditty käymään tsemppaamassa labbistyttöjä rallykisoissa. Ja lähimmät agilitykisatkin käymään.

Vappuna tosiaan käytiin tekemässä rallyrataa ulkokentällä. Koda teki välillä hyvin ja välillä haaveksi mitä lie. Ei sen kummempaa kerrottavaa, tehtiin vaan hauskaa rataa eikä sen kummemmin hinkattu. Käytösruutuun panostettiin vähän paremmin ja Koda teki paikkamakuuta kentän laidalla.

Tokotreeneissä tsekattiin seuraamista ja hyvinhän se Koda teki. Paikkamakuuta tehtiin nakkiharjoituksella samaan aikaan, kun toinen koirakko suoritti muuta. Treenattiin kapulan pitoa ja edelleen liikkurin lähellä olo häiritsee ja sitä pitää vilkaista välillä ettei vaan ota ja vie kapulaa pois. Tehtiin myös nouto kokonaisena liikkeenä ja ei mitään huomautettavaa. Tehtiin varmaan jotain muutakin, mutta en enää muista...

Rally-tokon viikkotreeneistä on ollut taukoa kaksi viikkoa, joten siitä ei sen kummempaa kerrottavaa ole. Eteen istumisen apuja on treenattu kotona pienemmiksi ja osin pelkälle käskylle.

Viime viikonloppuna lauantaina oli ratikset ja käytiin kurvailemassa siellä. Koda parkaa pisti taas urpå ohjaaja sekaisin, kun vapautteli väärällä sanalla kontakteilta... Riemulla puolestaan hirtti kaasu pahasti ja paukutti ekalla kierroksella kaikista kontakteista komeasti läpi... Rauha taas teki oikein hienosti... Onneksi hoksattiin ottaa pilli mukaan treeniin, koska muuten olisi jäänyt huomaamatta, että iso ongelma Riemun lähdöissä onkin pilli. Syksystä asti on lähtöjä rakennettu uudelleen ja nyt huomattiin tämä, vajaa viikko ennen kisoja! Ilman pilliä hienot lähdöt, pillin kanssa vire valahti ja ihan ponnettomat lähdöt. Treenattiin sitäkin sitten päivän lopuksi ja kotiläksyksi lähti myös.

Sunnuntaina Riemu ja Rauha lähti labbisten rally-tokomestaruuskisoihin. Lähdettiin Kodan kanssa tsemppaamaan ja samalla hyödyntämään kisapaikkaa omaan treeniin. Riemulla oli ihan omat kuviot, mutta Rauha otti ja voitti luokkansa! Kodalla oli vaikeuksia seuraamisen kanssa pehmeäpohjaisella kentällä, mutta muut harjoitukset jotka teetin meni hyvin. Koko päivän reissu, mutta olipahan Kodalla mukava jäädä maanantaina taas yksin kotiin työpäivän ajaksi, kun oli kunnolla aktivoitu.

Tällä viikolla keskiviikkona oli Kodan kisapäivä ja torstaina Riemun. Iltakisat oli kylmät, mutta povatulta räntäsateelta vältyttiin onneksi...

Kodan saldona Markku Kaukisen radoilta kaksi hyllyä. Ekalla radalla ohjasin takaakierron väärin tai siis en ohjannut ollenkaan, joten hyppy väärään suuntaan. Tehtiin sitten hyvät kontaktit, kun kiire ei ollut mihinkään. Viime vuonna ongelma oli kepit, kun voimakkaat varjot haittasivat. Tällä kertaa kepit meni hienosti varjoista huolimatta. Toisella radalla oli ihan tosi hyvä meininki! Tosi helpon, sujuvan ja vauhdikkaan tuntuista, kunnes Koda lipesi putkeen jonne ei ollut tarkoitus mennä. Rataantutustumisessa tämä oli vaikein paikka, koska puomin alastulo pitäisi ottaa kunnolla vaikeasta paikasta ja seuraavalle hypylle takaakiertoon pitäisi ottaa haltuun ja olla peittämättä siivekettä. Suorituksessa meni panostus puomiin ja takaa kierto jäi sitten vähemmälle ja kaasujalkaa kutittaneelle Kodalle putken suu oli vastustamaton. Mutta ei se mitään, paljon oli hyvääkin!

https://www.youtube.com/watch?v=efrZKA8z32I

Riemun saldo Jari Helinin radoilta oli myös kaksi hyllyä. Riemulla olikin alla 7kk kisataukoa ja liki koko talvi treeneistäkin taukoa saikuttelun vuoksi. Tulostavoitteita ei siis ollut, mutta toiveissa oli onnistuneet lähdöt. Kotitreenissä oli tapahtunut pillin suhteen hyvää kehitystä. Lämppäalueella Riemu teki tosi hyvät lähdöt. Ekalla radalla ensimmäinen lähtö meni pipariksi, joten uusittiin. Toisella kertaa tuli ohi ekasta hypystä, mutta koska pysyi hienosti ja tuli hyvällä vauhdilla, niin ei enää korjattu. Kepit tuli ohjattua huonosti ja väärä putken pääkin löytyi. Mutta vauhti oli hyvä ja kontaktit oli hienot ja loppusuoralle irtosi mukavasti. Toisella radalla lähtö meni kuten pitikin, vauhti ei ihan sitä parasta (se pilli!), mutta ihan tosi hyvä kuitenkin ja se kantoi koko radan läpi vaikka oli kieputuksia. Ei siis laamailua! Paljon oli hyviä pätkiä vaikka ohjaaja sössi (taas!) kepit ja löytyi putken väärä pää, mutta jo yksin lähtö ja vauhti lunasti tavoitteet.

https://www.youtube.com/watch?v=qWiG2a7py1Q

Kisakalenteria selataan taas...

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.