×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Previous Next

Piirinmestaruuksista kisaamassa

Kuvan lautanen laitettiin uudelleen kiertoon eilen, vielä kerran Koda kisasi piirinmestaruudesta, mutta odotetusti ei siihen toistamiseen venytty vaikka hyviä ratoja päivään mahtuikin :) Riemun osalta tuli tehtyä sen verran luokaton moka, että kisa katkesi jo kalkkiviivoille - hups!

Viime viikonloppuna oli kuitenkin molemmille varattuna kaksi starttia Kouvolassa, että vähän saataisiin tuntumaa ennen syksyn päätapahtumaa. Koda kuitenkin meni sen viikon alkajaisiksi törppöilemään ja rynni ovesta ulos sen verran ryminällä, että ontui yhden päivän. Vaikka sen jälkeen olikin ok, niin viikko pidettiin taukoa kaikesta yhtään erikoisemmin kuormittavasta eli kisoihin pääsi mukaan vain turistin roolissa. Ja sekös pientä koirapoikaa harmitti, illalla ottikin sitten vahingon takaisin nyysimällä repusta pienen pussillisen palautusjuomajauhetta ja syömällä sen! Kaikkea tuhmuuksia se ikämies alkanut keksiäkin, ensimmäinen laatuaan tämmöinen reppurosvous (joskus jonkun lelun pihistänyt, mutta syötäviin ei ole koskenut).

Riemu pääsi kyllä kisaamaan ja hyvin juoksikin! Ekalla radalla vinttasin vahingossa putken väärään päähän, mutta muuten todella hieno rata.

https://www.youtube.com/watch?v=aTg41p46PU4

Toiselta radalta piirrettiinkin sitten kisakirjaan nolla :) Se ei ollut aivan niin hieno kuin ensimmäinen, kun osui mukaan ihan kummallinen ohjausvalintakin ja sekunteja tuli hukattua ohjauksen takia useammassakin paikassa.

https://www.youtube.com/watch?v=8t9qmKBDZ9g

Eilen sitten siis suunnattiin heti aamusta Heinolaan. Kummallekin kolme rataa eli itselle kuusi rataa - hullua! Eka rata oli "lämmittelyä" ja pohjaan tutustumista, kun kisapaikka oli meille uusi. Paikkana muuten oikein kiva, mutta kentän pinnassa oli hieman ikävästi kengän ja tassujen alla pyörivä hiekkakerros. Vähän hissun kissun tuli kipitettyä ja koirien vauhditkin tuntui olevan vähän maltillisemmat. Videoilta olin katsovinani, että hyppäsivät varovaisemmin. Keppien välit tuntui vähän lyhkäisiltä, mutta kai ne oli kuitenkin ihan sääntöjen sisällä... Ekalta radalta Kodalle nolla sijoituksella 2. ja Riemulta tippui yksi rima josta siis vitojen ja sijoitus 3. Nolla oli siis Riemullakin kovin lähellä, mitään erityistä syytä pudotukseen en nähnyt.

Toinen rata oli sitten ensimmäinen piirinmestaruusrata. Kodalle päivän toinen nolla ja sijoitus taas 2. Vahvasti siis mukana piirinmestaruustaistossa! Kontakteille varmisteltiin, erityisesti puomille tultiin maltilla ettei vain tulisi kontaktivirhettä, mutta myös siksi, että lähestyminen oli melko ikävänlainen ja ilman kunnollista vientiä olisi voinut olla riskinä kompurointi.

Riemun kanssa toinen rata olikin sitten jotain ihan käsittämätöntä! Voi apua miten hävetti... Lähden sujuvasti liikkeelle ja kun koira ponnistaa, niin tajuan, että en odottanut lähtölupaa. Syvä huokaus, takaisin alkuun, toteaminen että tämä oli nyt sitten hylky ja suoritettiin rata sitten treenin vuoksi. Ja kas, nollahan se sitten olisi ollut! Vähän keskusteluahan tämä sekoilu aiheutti, kun periaatteessa ei olisi kaiketi ollut hylky, kun tuomari ei sattunut näkemään sekoilua. Mutta koetoimitsija näki, niin se kuulemma riittää. Ja toki ansaittuahan se oli ja itse sen ensimmäisenä myönsin, että ei siinä mitään mussuttamista omalta osalta ole ja tuomarin kanssa asiasta vielä keskusteltiinkin. Kiitti kyllä rehellisyydestä ja kehui Riemun hienoa rataa :D

Viimeinen rata oli hyppäri ja yllättävän vaikea. Kodan kanssa sain jonkin kohtauksen ja tein jotain todella kummallista (ja tajusin sen siinä samassa hetkessä vieläpä!) josta johtuen raukka kolautti rimaan, rytmi hajosi ja hyllytti paikkaan jota en osannut odottaa (ei siinä pitänyt olla Kodalle mitään vaikeaa) ja loppu vain juostiin pois, kun ei siitä tullut mitään... Ja sitten Riemun kanssa hyllytettiin samaan paikkaan ja suorin sävelin radalta ulos... Medeissä radalta tuli yksi nolla ja makseissakin vain muutamia, joten tuntui se rata vaikeahkolta muillekin.

Ei kaksi ensimmäistäkään rataa ollut mitään läpihuutojuttuja, että oli Sisko Pulkkinen haastetta meille keksinyt, mutta aika kivoja ratoja kuitenkin :)

Kodan radat:
https://www.youtube.com/watch?v=N-PeB7QdAvw

Riemun radat: (leikattu pois tokan radan sekoilu)
https://www.youtube.com/watch?v=UjBerx3YX5Y

Olipahan kisapäivä! Hienoja ratoja, hienoja tuloksia, emämunauksia ja isoja harmituksia... Kiitos Reetalle Riemun lainasta, kuvauksista ja avusta :) Nyt pidetään kisataukoa ainakin lokakuun puoleen väliin ja keskitytään nyt hinkkaamaan rally-tokoa, koska kolmen viikon päästä kisataankin sitten rally-tokon SM-kisoissa, jaiks!

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.