×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Previous Next

Koda ja Riemu aksakisoissa

Niin se agiliitotauko päättyi reipas viikko sitten Riman nurmikentän avajaiskisoihin. Kodalla kisataukoa tuli puolisen toista kuukautta ja siitä liki kuukauden verran myös treenitaukoa. Riemun kanssa kisataukoa taas tuli kaksi kuukautta ja tässä välissä on saanut treenata pääasiassa omistajan ohjauksessa, pari kertaa ennen kisoihin menoa muisteltiin kyllä yhteistä säveltä. Valitettavasti sää ei suosinut nurmikentän kisoja, vettä tuli välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta tuli kuitenkin. Riemun kanssa kokeiltiin yksi rata nurmella, mutta Koda sai kisata molemmat radat hallissa ja hyvä niin, koska sitä en olisi märälle nurmelle uskaltanut viedä ollenkaan.

Molemmille oli siis kaksi rataa, agirata ja hyppäri. Riemun kanssa aloitettiin urakka. Jännityksellä mitä nurmella oikein käy. Reeta Pirttikosken agirata oli Riemulle oikein sopiva ja hän oli sitä vääntänyt olosuhteet huomioonottavaksi, mutta ei se tehnyt hommasta kuitenkaan ongelmatonta. Mentiin koko ajan vähän niin kuin käsijarru päällä, varovasti. Silti itse liukastuin ja kallista aikaa valui roppakaupalla hukkaan. Kepeille Riemu ei tiukasta kulmasta taipunut, kun tassut lipsui eli siitä vitonen ja taas aikaa hukkaan. Tulos siis vitonen ja muutama sekunti yliaikaa. Silti sijoitus 8./42. Paljon hyvääkin mahtui matkaan mukaan, hurjan hyviä käännöksiä, Riemun irtoaminen loppusuoralla ja Riemulla hirmuisen hyvä tekemisen meininki!

https://www.youtube.com/watch?v=-iHfuF0XKm4

Sitten seuraava rata siirtyi halliin. Pohdittavia paikkoja löytyi, mutta hyviin ohjausvalintoihin taisin päätyä kuitenkin. Lähdössä Riemu tuntui vähän kummalliselta, lähdettiinkin matkaan liki yhtä aikaa. Riemu pysähtyi haistelemaan ekan putken jälkeen! Sitten tosi tahmeaa menoa koko loppurata, kaksi rimaa tippui ja arvatusti yliaikaa, sijoitus 24./40. Ei hyvä rata ollenkaan ja tuntuikin siltä, että noinkohan olisi nurmella liukastellessa kuitenkin vähän jotain venäyttänyt vaikka ei liikkuttaessa mitään näkynytkään. Radan tahmaisuus jäi kuitenkin ainoaksi viitteeksi siihen suuntaan eikä myöhemminkään ilmennyt mitään venähdyksen tms. oireilua.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZMf5SYbsaA

Koda pääsi sitten juoksemaan omaa osuuttaan ja aloitti samalla hyppärillä. Tauon jälkeen odotus oli, että voi juosta ihan reikäpäänä, mutta ihan sitä en odottanut, että tulee niin kiire ettei malta hyppyjä katsoa... Heti ensimmäinen rima siis alas, kun oli vissiin vain hidasteena, ok, ponnisti aivan julmetun kaukaa... Pysyi kuitenkin lähdössä istumassa vaikka vaikeaa olikin :) Sitten tulikin heti joku ohjausmunaus jota ei vaan taas voi tajuta. Jäin seistä töröttämään tumput suorina, kun olisi pitänyt vaihtaa puolta. No hitokseen huonostihan se matka siitä jatkui! Koda parka ihan pulassa ilman ohjausta ja kieltovitonen. Loppu rata olikin sitten suorastaan mahtava! Tulos siis 10 ja sijoitus 16./25.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgIri6u2Hkg

Agilityradalla vaihtui tuomariksi Jari Suomalainen ja sinne radalle olikin laitettu meille vaikea hyppy puomin jälkeen. Sain kyllä päätettyä, että miten ohjaan sen, mutta radalla sitten mamoilin, olin väärässä paikassa väärään aikaan ja Koda nappasi hyllyn siitä sen enempiä kyselemättä. Loppua vähän vielä yritettiin, mutta meni niin rytmi sekaisin, että eipä siitä mitään tullut. Ei radasta nollaa olisi tullut kuitenkaan, kun keinun jälkeen Koda roiskaisi hypyn niin, että rima lensi. Olipahan vauhtia ja hauskaa kuitenkin, korvatkin toimi aika mukavasti. Taukojen jälkeen on tupannut olemaan aika kaoottista menoa, joten siihen nähden ei nyt mitenkään erityisen hirveää menoa :D

https://www.youtube.com/watch?v=ns35ZVgY-ek

 

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.