×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Vuosi 2015 niputettuna

Perinteisiin kuuluu vuoden vaihtuessa kerrata mitä vuoteen onkaan mahtunut. Vuosi sitten en jaksanut tätä tehdä oikeastaan ollenkaan vaan kuittasin asian parilla rivillä :) Nyt tehdään homma pidemmän kautta, koska tuntuu, että itsekin oikein joutuu pinnistelemään muistaakseen mitä oikein tapahtuikaan! 

Ja itseasiassa päätin nyt ottaa mallia Mikon ja Rion blogista, koska Suvi oli niin näppärästi vetänyt vuoden tiiviiseen pakettiin kuukausi kerrallaan :)

Vuosi sitten kirjoitin tavoitteista "Vuoden 2015 tavoite on pysyä terveenä ja harrastella sitä mikä millonkin huvittaa, sen suurempia ei tavoitella :)". Tavoitteeseen siis päästiin sikäli, että terveenä pysyttiin ja harrasteltiin ahkerasti kivoja juttuja. Ja vaikkei tulostavoitteita ollutkaan, niin tuloksiakin saatiin ikään kuin kaupan päälle.

Tammikuu
Heti vuoden vaihduttua päästiin VAU:n jäseniksi ja saatiin treenipaikka rally-tokoon. Totuteltiin siis uuteen treenipaikkaan ja rallyn treenaamiseen ryhmässä.  Agilityyn suhtauduin varovaisen toiveikkaasti ja ostin kisalisenssin. Tässä vaiheessa Koda sai juosta jo helppoja ratoja rimojen ollessa minien 25cm. Fyssarilla Kodan todettiin käyttävään itseään jo varsin hyvin ilman selkeitä puolieroja.

Helmikuu
Helmikuussa jatkettiin treenejä, nautittiin lumesta ja ilmoittauduttiin kisoihin, josta saatiin vielä lisää pontta rallytreeneihin.


Talven riemuja

Maaliskuu
Ensimmäiset AVO-luokan kisat, kamala jännitys ja 93p. tulos! Heti perään Koda venäyttikin takajalan ja sitä paranneltiin tovi. Treenejä jatkettiin pienen tauon jälkeen ahkerasti. Näyttelykuumeilua oli ilmassa ja muutamaan lähti ilmoittautumiset. Agilityssä oli rimat jo 35cm ja Koda liikkui tosi nätisti.

Huhtikuu
Rally-tokossa vaihdettiin uuteen ryhmään, uuden koutsin silmien alle. Ekaa kertaa ikinä osallistuttiin oikeiden toko-koirien toko-valmennukseen ja yllättävästi olikin oikein kivaa ja saatiin vinkkejä rally-tokoa silmällä pitäen. Agilityssä homma sujui jo niin hyvin, että uskalsin katsoa Kodalle yhdet kisat toukokuulle. Huhtikuun loppuun mahdutettiin vielä kevään ensimmäinen mätsäri joka olikin julkkisten tuomaroima päivä, jos olisin tiennyt, niin ehkä ei oltaisi menty, mutta loppujen lopuksi Riitta Väisäsen tuomaroitavana oli ihan kiva käydä :D


Toko-valmennuksessa

Toukokuu
Heti kuun ensimmäisenä päivänä mentiin näyttelyyn ja korkattiin veteraaniluokka! Ja sen Koda teki tyylillä ollen ROP-veteraani ja ROP :) Samalle viikonlopulle mahdutettiin myös rally-tokokisat jossa napattiin toinen tulos AVO-luokasta komeilla 98 pisteillä!
Pian koitti totuuden hetki myös agilityssä ja kisat liki 2v. tauon jälkeen. Ihan mahtavat kisat vaikka tulokset olivatkin hyllyjä. Kuun lopussa käytiin toisessakin näyttelyssä, jossa Koda arvioitiin pikemminkin walesiksi kuin koikkeriksi :D Itse aloitin kuun alussa uudessa työpaikassa opetellen uutta duunia ja Koda totutteli taas säännöllisempään yksinolon rytmiin.


Agilitykisoissa

Kesäkuu
Näyttelyputki jatkui ja Koda oli Riihimäellä ROP-veteraani. Treenattiin säännöllisesti agilitya ja rallya, mutta blogiin ei tekstiä juuri ilmestynyt. Tein koko ajan töitä 6pv viikossa, joten vapaa aikaa ei riittänyt tietokoneelle... Koda edelleen kävi fyssarilla noin kerran kuussa ja kaikki näytti hyvältä vaikka treeneissä vaadittiin asteittain enemmän ja kisattiinkin jo kerran.

Heinäkuu
Kodan kanssa kokeiltiin koirakeilausta kerran rallytreenien sijaan, hauskaa vaihtelua :) Tuomaroin mätsärissä ekaa kertaa ja olihan se hauskaa! Loppu kuusta epäilin Kodalla pissatulehdusta, mutta ell ei kuitenkaan mitään häikkää löytänyt. Tulipahan perustutkimukset kuitenkin tehtyä.

Elokuu
Kisattiin kolmatta kertaa rallyssa AVO-luokassa, jännitti ja helteessä meno tuntui kamalan tahmealta. Tulos kuitenkin yllätti pisteiden ollessa 96 ja Kodalle koulutustunnus RTK2! Huikea fiilis! Muuta suurta ei tapahtunut, ei edes blogipäivityksiä. Alkoi tuntumaan raskaalta, kun koko kesän tein 6pv työviikkoja ja vieläpä järjestään ylitöitä. Kädet eivät meinanneet jaksaa, ne puutuivat tunnottomiksi vaikka hieroja yritti auttaa kerran viikossa. Työ oli ihan mukavaa ja opin sen poikkeuksellisen nopeasti, voisi sanoa, että todella luontevasti. Työn päätyttyä käsien palautuminen kesti liki kuukauden. Puutarhanhoidostahan ei tullut suoraan sanottuna mitään koko kesänä, kun kädet olivat niin loppu.


Kodan RTK-2

Syyskuu
Käytiin Jokimaalla 5krt VOI-luokan rallykurssi, tosi kivasti sujui harjoittelu ulkonakin. Ikävä kyllä toisen koiran karkaaminen Kodan päälle aiheutti todella suuren takapakin treenaamiseen ja Koda paineistui toisten koirien ollessa samaan aikaan kentällä. Todella harmi, koska voittajassa on aina toinen koirakko kentällä yhtä aikaa, joten pitkä tie saadaan käydä ennen kuin uskalletaan kisaamaan.
Agilityssä kisattiin pari rataa Rimalla, hylly ja virhepisteellinen tulos. Kisaaminen tuntui tosi hyvältä, jokin palanen tuntui loksahtavan paikoilleen.
VAU:n rally-tokossa uskaltauduttiin hakemaan valmennusryhmään ja pääsykokeesta yllättäen päästiinkin ryhmään mukaan, huikeaa!

Lokakuu
Koda vietti synttäreitä kuun alussa, pienellä ystävällä ikää jo 9-vuotta!
Agilityssä kisattiin Lahdessa 3 rataa, joista kaksi piirinmestaruusratoja. Kotikisat, paljon hyviä koirakoita, tavoitteet pysyminen lähdössä ja keppien aloitusten onnistuminen. Rento meininki ilman tulospaineita toi kaksi nollaa, yhden vitosen ja kirsikaksi kakun päälle Piirinmestaruuden!
Spanielierkkarissa Koda pääsi ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan, päällimmäisenä arvostelusta jäi mieleen, että Koda on iso, liian iso :)
Rallyn valmennusryhmä pyörähti käyntiin ja totuteltiin jälleen uuteen treeniporukkaan ja koutsiin.
Fyssarilla todettiin, että loukkaantunut jalka tulee aina vaatimaan enempi huoltoa kuin toinen etujalka.


Synttäripoika 9v.

Marraskuu
Rally-tokossa edettiin aika mukavasti, kisoja ei tiedossa. Agilityä treenattiin myös ja käväistiin kisoissa Hyvinkäällä juoksemassa aivan kamalat kaksi rataa, joista ei jäänyt juuri sanottavaa eikä muisteltavaa. Ainoastaan, että voi miksi ei treenattu 45 hyppyjä!? Marraskuun teema taisi olla lähinnä "kuraa, kuraa ja lisää kuraa", koska koko ajan satoi vettä ja kuran määrä oli ihan uskomaton.


Melkein joulu!


Nojatuoli takan edessä, parhautta!

Joulukuu
Joulukuu elettiin remontin keskellä jota aloiteltiin jo marraskuun puolella. Nojatuoli siirtyi remontin tieltä takan eteen ja se oli Kodan mielestä ehkä paras sisustusratkaisu ikinä :) Kisattiin agilityä Rimalla kolmen radan verran, joista kotiin tuomisina kaksi nollaa, hylly ja hyvää mieltä. Koko joulukuu treenattiin ahkerasti niin agiliitoa kuin rallyakin.

Remontin teema oli "jouluksi valmista" ja kyllä siihen melkein päästiin :D Jouluaattona Koda piti ihan omat bileet sillä välin, kun oltiin kyläilemässä. Pöydältä oli pudonnut kanaliemikuutiopaketti ja Koda oli sen kanssa huvittanut itseään. Syönyt siis puolet kuutioista, lätrännyt vedellä ja tassutellut alakerran täyteen limaisia tassun jälkiä! Ei siinä auttanut aattoiltana muuta kuin käyttää tunti lattian pesemiseen. Ja yöllä ulkona ravaamiseen, koska pikkasen oli kaverilla pissahätä... Joulupäivälle suunnitellut agiliidot jäi auttamatta väliin, kun tuntui tuo nestetasapaino olevan aivan sekaisin...

Uusi vuosi vaihtui ikkunoita helisyttävässä paukkeessa Netflixin äärellä. Ensimmäiset pamaukset aiheutti Kodassa kuuntelun tarvetta, mutta totuttuaan, että koko ajan nyt vaan paukkuu, niin otti ihan lunkisti. Siinähän tuo vuosi tulikin sitten taputeltua pakettiin :)


Pallo jo paljastui, mitäs täällä on?

Kokonaisuudessaan päästiin todellakin vuodelle asetettuun tavoitteeseen ja ylikin :) Ihan mahtava juttu on myös se, että Koda ja Topi ovat edelleen ystäviä vaikka Topista onkin kasvanut jo aikuinen uros! Toivottavasti tämä jatkuu tänäkin vuonna ihan yhtä hienosti!

Alkavalle vuodelle tavoitteeksi voi laittaa osallistumisen rally-tokon voittajaluokan kisaan. Agilityssä tavoitteena hyvän fiiliksen ratoja ja osallistuminen SM-kisoihin. Parissa näyttelyssäkin olisi kiva pyörähtää. Tärkeimpänä kuitenkin edelleen terveenä pysyminen ja sen ehdoilla harrastaminen! Pentukuume (tai oikeasti koirakuume) kasvaa toki koko ajan, mutta mitään asian edistämiseksi ei olla tehty...

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.