×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Helteisessä mätsärissä

Kerrankin päivitys aivan tuoreeltaan, harvinaista! Hetki sitten kotiuduttii Kodan kanssa mätsäristä. Sinne menoa arvoin aivan viime minuuteille saakka, koska helle on tänään ollut aivan järkyttävä. Meillä mittari oven pielessä näytti lähtiessä +32 ja Jokimaan pylväässä luki +31, kun kurvattiin parkkipaikalle - huh! Ilmoittauduttiin aivan viimeisten joukossa ja väkeä oli helteestä riippumatta runsaasti liikkeellä. Jouduttiin siis odottamaan omaa vuoroa reilun tunnin ajan. Aluksi jouduin jättämään auton aurinkoon, mutta onneksi autolle vapautuikin heti kohta varjopaikka.

Turhaan en Kodaa viitsinyt liikutella kehää odotellessa. Pieni jaloittelukierros, kokeiltiin kerran liikkeet ja sitten hiukkasen testailtiin rallytokon kuvioita häiriössä. Kivasti Koda on sisäistänyt eteen istumisen, koska koirien keskelläkin eteen tulo on nopea ja tiivis. Sivulta eteen siirtymiseen kotona riittää enää käsimerkki, mutta häiriössä vaati pienen askeleen, jotta asennosta tuli suora. Ei paha, koska pieni askel olisi kisoissakin sallittu apu.

Kehään en sen kummemmin viritellyt, pidin vain kontaktissa sen verran, ettei haikaillut toisten koirien luo. Tässä muuten oli nyt huomattava parannus edelliseen mätsäriin/näyttelyyn, koska keväällä Koda ei meinannun pysyä pöksyissään lainkaan ja mölisi aivan tuskastuttavan paljon. Nyt ei mölissyt yhtään, jollekin ohittavalle pennulle yritti vähän vikistä, mutta se on ihan normaalia se. Myönnän kyllä, että helteellä saattoi olla oma osansa, mutta se ei haittaa yhtään, koska onnistuminen on aina plussaa kuitenkin.

Kehässä saatiin pariksi rotweiler ja Kodaa ei kiinnostanut yhtään vaan keskittyi hienosti omaan tekemiseen. Koda liikkui kivasti, seisoi maltin kanssa häntä hieman heilahdellen ja tutkimisessa tervehti iloisesti, mutta käskettäessä asettui tutkittavaksi hyvin. Ennen nauhojen saamista juostiin yhdessä edestakaisin ja sekin sujui mallikkaasti. Rotikka aristi tutkimista niin kovasti, että kuului murisevan tuomarille, joten ajattelin Kodan vievän voiton. Olin kuitenkin yllättäen väärässä ja tultiinkin toiseksi, koska Koda oli kuulemma liian iloinen. Se ja samahan tuo on, mutta mietin kyllä, että ei tuomarin homma mätsärissäkään helppo ole, mutta joitain valintoja vain aina aivan hoksaa :D

Melkein heti päästiinkin sitten porukkapönötykseen eli sijoitusten arvontaan. Kahdessa osassa koirat juoksutettiin ja hyvä niin, koska vajaa parikymmentä koiraa oli kehässä yhtä aikaa. Vaikka porukka laitettiin puoliksi ja kehä oli iso, niin silti joitain kähinöitä kuulosti tulevan, kun kaikki ei edes sitä kuuluisaa hajurakoa ymmärrä jättää. Onneksi me onnistuttiin kiertämään pärinäpari vaikka vähän kehän ulkopuolelta koukaten. Koda malttoi poikkeuksellisen kivasti seistä töröttää paikoillaan vaikka kyllä se meinasi lähteä heijaamaan ja käskyttämään joutui. Olin ihan varma, että sijoituksille ei tänään ole asiaa ja yllätyin ihan tosissani, kun koikkeripoika valittiin kolmannelle sijalle! Palkinnot oli jälleen oikein mainiot. Ruusuke, pussillinen herkkuja, puruluu, matkakuppi, avaimenperä ja grippihihna. Jälkimmäisen hankkimista olen aina välillä harkinnut, mutta toistaiseksi en sitä ole raskinut ostaa ja nytpä ei sitten tarvitsekaan - aikas kiva juttu!

Kyseessä oli Päijät-Hämeen Kennelkerhon 30v. juhlamätsäri. Kivasti kaikki toimi ja osallistujia oli runsaasti. Onneksi tuli lähdettyä vaikka meinattiin kotiin jäädä helteen vuoksi :)


Kuva: Raila Viljamaa

 

 

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.