×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Toipumista takana 8kk ja jatkuu

Tänään Koda kävi fyssarilla, edellisestä kerrasta olikin jo 2kk ja väli oli turhan pitkä. Toipilasaikaa on kulunut noin 8kk. Joko ollaan maalissa? Ei, ei olla. Parempaan suuntaan ollaan koko ajan kuitenkin menty ja takapakkeja ei ole enää tullut. Edistyminen on kuitenkin hidasta. Tiesin sen olevan hidasta ja osasin siihen mielestäni asennoitua. Nyt kuitenkin huomaan olleeni turhan optimistinen, mutta onneksi maltti on pysynyt matkassa.

 

Koda oli tavallisen onnellinen Annakaisan luo pääsemisestä. Hommat aloitettiinkin pusuilla ja paijauksilla. Fiilis oli, että vähän takapäästä löytyisi jumia, mutta ei sen kummempaa. Totuus oli, että tosiaan takapäästä löytyi jumia, mutta myös etupäästä loukkaantuneelta alueelta. Ei mitenkään yllättävästi siis ristikkäinen takajalka oli hyvinkin juntturainen ja Kodaa välillä vähän puhallutti sen käsittely. Ei meinannut venyä eikä vanua, oikea takajalka oli huomattavasti vetreämpi. Vasen etujalka venyi ihan ok, mutta se oikea, se oikea... Kirrasi aika paljon, yllättävän paljon. Kiristys vaikutti tulevan lihaksista ja jänne ok. Käsittely auttoi selvästi ja johan koipi venyi jälleen.

Vaikka nyt löydökset olivatkin pikkuinen pettymys, niin syytä pettymykseen ei kuitenkaan kovasti ole. Kodan liikuntaa on kuitenkin voitu lisätä koko ajan ja liikunnasta se on palautunut joka kerta hyvin. Ei edes pitkiä juoksulenkkejä ole tarve rajoittaa, liikkua saa siis edelleen ja monipuolisesti. Mutta koska etujalka selkeästi vielä vähän ärtyy, niin jatkossa pitkien lenkkien jälkeen jänteen seutu täytyy kylmätä eli pakasteherneet takaisin käyttöön. Eli vaikka kirraukset näyttää olevan nyt lihaksissa, niin koska se jänne kuitenkin kuuluu pakettiin, aivan huoleti ei voida olla. Jos lihakset parkuu kovasti vieressä, on aivan mahdollista, että jossain vaiheessa jännekin ottaa siipeensä.

Annakaisa suositteli keväällä Kodalle niveliä tukevaa lisäravinnetta. Pari kuukautta Kodalle on lorahtanut joka päivä ruuan sekaan Blue Chip Joint RLF. Tuotteesta on ollut tosi hyviä kokemuksia hevosilla, koirilla ja ihmisillä, joten ostin meillekin pullon. Tuotteessa on mukana hyaluronihappoa, jolla oli merkittävä rooli Kodan jänteen paranemisessa. Toki aineessa on monta muutakin hyödyllistä osasta. Tällä hetkellä tuntuma on, että aineesta on apua, koska jänne ja kroppa muutenkin on sietänyt liikunnan lisäystä todella hyvin. Raskaampien lenkkien jälkeen on käytössä ollut myös palautusjuoma edelleen ja sitäkin jatketaan.

Olin kovasti toiveikas, kun kaikki on näyttänyt nyt sujuvan, niin kai voitaisiin alkaa agilityäkin monipuolistaa. Toistaiseksi on siis tehty lyhyitä rallatteluja, joissa mukana siivekkeitä ja putkia. Tovi sitten mukaan otettu hyppyjumppaakin (rimat 15cm), toistojen määrät maltilliset 3-5. Ajattelin, että voitaisiin jo ottaa vähitellen mukaan kontaktejakin,  mutta niihin ei nyt kuitenkaan kosketa eikä rimojakaan käytetä. Hyppyjumpassa rimat saavat olla mukana ja tätä jatketaan. Tuntuma on tällä hetkellä sellainen, että hyppytekniikkaa täytyy treenata perusteellisesti ennen kuin rataa pääsee tekemään. Joten, kun ne hyppelyt on nyt kuitenkin vielä kieltolistalla, niin eiköhän me nyt malteta panostaa hyppyjumppaan kunnolla.

Seuraava tsekkaus Kodalla on 1,5kk kuluttua, siihen saakka mennään näillä kuvioilla.

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.