×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Fyssaria ja näyttelyleikkiä

Kuukauden yksi jännittävimmistä päivistä on Kodan fyssaripäivä ja se osui menneelle torstaille. Viikolla kelitkin suosi, joten rinteiden kiipeilyt kävi varsin mukavasti. Näyttelykärpäsen pureman vuoksi Koda pääsi tänään ihmisten ilmoille eli mätsäriin fiilistelemään kehätouhuja ja illaksi on suunniteltu koirapuistoilua Ripen kanssa, mutta keli näyttää niin ankealta, että saattaa siirtyä toiseen iltaan...

Annakaisan taikakäsien alle Koda meni taas kovalla tohinalla ja käsittelyn ajan näytti siltä, että Kodan mielestä masu olisi vaatinut kaikista eniten huomiota. Sen verran ahkerasti yritti vatsanahkaansa esitellä. Taas ollaan menty eteenpäin kuukauden takaisesta. Selässä semmoista peruspientä jumia ja jonkin verran siellä ristikkäisessä (vas) takajalassa myös. Epätasapaino ja vinouma on selvästi lähtenyt korjautumaan, koska kyseinen jalka ei tainnut olla puoliksikaan niin jumissa kuin kuukausi takaperin. Etujalan jänne vaatii käsittelyn alussa pientä pumppailua, mutta lähtee siitä sitten oikenemaan ihan nätisti. Keskusteltiin Kodan liikkeiden kapeudesta, tai siis kun liikkeet on menneet pitkän toipilasajan vuoksi kapeaksi. Ihan luonnollista, koska lihaskunto on niin paljon heikentynyt, pitäisi kuitenkin ajan kanssa korjaantua.

Harjoitusohjelmaan sovittiin vain pieniä muutoksia, pääasiassa samalla toimivalla kaavalla mennään. Lenkkejä pidennetään pikkuhiljaa. Nyt mennään reilu 2km/2krt pv (+pari lyhyempää), pääasiassa kuntopoluilla ja pöpelikössä. Tehdään kuitenkin tielläkin lenkkejä, jotta päästään menemään vauhdikastakin ravia. Mäkiä kiipeillään jatkossakin, samoin doboilua jatketaan. Uutena otetaan ohjelmistoon tikapuukävelyt ja kavalettiharjoittelu. Ja vapaus! Koda saa alkaa kokeilemaan vapautta sopivissa olosuhteissa. Käytännössä tarkoittaa koirapuistoa tai muuta aidattua aluetta. Yksikin jänöjussi ja mahdollisuus ajoon on vielä liian suuri riski, joten vapauden kovinta huumaa Koda joutuu vielä tovin odottamaan.

Liikkeiden kapeutta ajatellen muutetaan uintia vähän, suoraan paahtamisen lisäksi Koda joutuu nyt tekemään paljon kurveja ja käännöksiä. Tällöin joutuu käyttämään takajalkojaan monipuolisemmin, potkimaan sivuillekin. Yksi tapa olisi myös ohjata polvia nauhoilla, mutta päätettiin tässä vaiheessa se jättää tekemättä, pidetään mielessä kuitenkin. Uinnissa tehdään muutoksia muutenkin, koska pian uskaltaa jo pulahtaa jo luonnon vesiin. Nyt onkin sitten tutustuttava seudun koiranuittopaikkoihin.

Yritän kovasti tehdä päätöstä kesäkuun erkkarin suhteen. Mennäkö vaiko ei? Päätöksen tekoa helpottamaan päätin, että käydään parit mätsärit ja katson mitä Koda tuumaa. Onko sillä kivaa vai onko sairasjakso tuonut jotain ahdistuksia tutkimista kohtaan. Tänä aamuna sitten kävin ilmoittautumassa het ensimmäisenä. Koda sai numeron 1. Sitten kotiin etsimään kamoja, Koda pienelle lenkille, kuramasun pesu ja sitten mätsäripaikalle. On se näppärää, että mätsäri on melkein naapurissa :D Kehät oli fiksusti porrastettu ryysiksen välttämiseksi, mutta isoja aikuisia oli kuitenkin ilmoittautunut vain 15kpl. Aika passeli määrä meille. Kehä pyöri sutjakkaasti ja vajaassa tunnissa kehä oli ohi. Koda sai parikseen punaisen irlanninsetterin ja aika hyvin Koda pisti ravaten, kun vaikka mentiin edellä, niin ei jääty ollenkaan jalkoihin. Alustaa pelkäsin, mutta ihanat järjestäjät olivat matottaneet koko kehän. Seisomisen kanssa maltti olisi valttia, mutta eipä sattunut mukaan. Tutkiminen oli ihan vitsi, Koda kiipesi kyselemättä tuomarin syliin ja pussasi kunnolla. Punainen nauha osui kuitenkin meille "liikkeiden mitalla", vaikka ei minusta mätsärissä arvosteluperuste olekaan.

Muovinauhojen sijaan oli vähän erilaiset nauhat, mutta kukaan tuskin pisti pahakseen, niin hauskat ne olivat. Punaisten kehässä Koda liikkui muuten hyvin, mutta pari kertaa olisi nenä tahtonut mennä maahan. Seisominen oli semmoista sekunnin luokkaa ja meidät käteltiin ulos aivan ansaitusti. Kokonaisuutena hienosti meni, Kodalla oli hurjan hauskaa eikä sitä mikään ahdistanut. Tässä vielä kuva nauhasta ja osallistuja palkinnosta. Sinisillä myös pussukka oli vaaleansininen, hauskasti värikoodattu :) Hienot oli palkinnot muutenkin, voittajille isot pokaalitkin. Toivottavasti meni vähemmän harrastaneille, olisi varmasti oikein oiva osoite.

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.