×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Ruokajuttuja, kuntojuttuja jne

Edelliseen postaukseen luvatut kuvat on nyt lisätty. Yksi juttu on vissiin tykkänään jäänyt täällä käsittelemättä talven aikana. Nimittäin ruoka. Ei omasta (vaikka oman juttunsa gluteenittoman ruuan opiskelusta saisikin) vaan Kodan ruuasta ja syömisestä.

Koda on syönyt pienestä asti pääasiassa nappulaa ja sitä sitten raa´alla höystettynä tai silloin tällöin kokonaisia aterioitakin. Ja tämä on toiminut hyvin. Vaikka olenkin aina sanonut, että Kodan maha varmaan toimisi pienillä kivillä ja männyn kävyilläkin, on se niin helppo koira ruokkia, kun on "teräsvatsa". Poikkeus vahvistakoon säännön, koska Royal Caninin (sori negatiivinen mainos) ruuat eivät ole sopineet. RC:n ruuilla vatsa toimi kyllä kuten muutenkin, mutta kynnet murenivat ja turkki hapristui (onko hapristua sana?), joten siihen ei olla enää sekaannuttu.

Sain nyt sitten syksyllä kuitenkin jonkin kummallisen kimmokkeen ja Koda on sittemmin syönyt pelkkää raakaruokaa. Turvallisesti (lue:laiskasti) on aloitettu pakastealtaiden valmiilla pötköillä ja sitten päälle säveltäen ja soveltaen. Masu ei ole sanonut juuta eikä jaata tähän asiaan. Syksyllä Koda tiputti karvansa ja sitä sitten odotettiin takaisin about koko talvi, muutkin ihmetteli Kodan poikkeuksellisen huonoa karvaa, koska sehän aina ollut hyvässä karvassa "huonoinakin" hetkinä. Karvaa oli vähän, se oli nuhkuista. Ei Koda missään bikinikunnossa ollut, mutta itsekseen tosi tuhnu. Kevään tullen asia on kuitenkin nyt korjaantunut ja karva on taas tuuheaa, pitkää, kiiltävää ja värillistä. Tuntuu kyllä, että turkki on vielä vaiheessa jonkin verran tai sitten vain kuvittelen. Olen nyt pienessä päässäni pyöritellyt, että tämän kuvion täytyy johtua näinkin isosta ruokavalion muutoksesta ja sopeutuminen on nyt ottanut oman aikansa. Kuulusin kyllä ihan mielelläni muidenkin kokemuksia ja kommentteja.

On tässä ruokahommassa tullut yksi miinuskin matkassa. Nimittäin Kodalla on aina ollut tosi puhtaat hampaat, ainoastaan yläkulmureiden tyveen on hammaskiveä hieman pukannut. Mutta nyt on noussut kyllä tukka pystyyn, että miltähän tuolla suussa vähän ajan kuluttua näyttää, koska ero on huomattava jo nyt! Harkitsen kyllä jo vakavasti sekaruokintaan palaamista tämän hammasasian vuoksi. Hyvät vinkit nyt kehiin kiitos!

Peruskunnon kohotusprojekti on saatu pikkuhiljaa tässä käyntiin. Ei mitään ihmeitä vielä, mutta liikutaan kuitenkin. Pallojumppaa tuli ottaa enemmän ohjelmaan ja mietinkinkin, että nurmikollahan homma voisi olla vallan mielekästä. Täytyy kokeilla ja raportoida sitten kuinka kävi. Viime perjantaina oli ekat kesäkauden agiliidot, mutta se oli oikeastaan vain jatkoa talvelle. Sama aika, paikka, ryhmä ja koutsi. Kivaahan meillä oli ja tehtiin vaihteeksi hyppäriä. Voisin kyllä myydä yhden vasemman jalan ja ostaa tilalle oikean. Kahdella vasurilla tekee välillä vaikeaa edetä sujuvasti ohjauskuvioissa...

Kuntokuuria tehostamaan avattiin tänään uimakausi. Tai siis Koda avasi ja minä vain viskoin keppiä kuten asiaan kuuluu. Koda tahtoo oikeastaan aina kepin tai lelun veteen, mutta nyt Koda polski ihan vain silkasta uimisen riemusta ensimmäiset kierrokset ilman mitään hauskuuttimia. Pari kehnoa kuvaa nappasin kännykällä uimamaisterista. Tehtiin metsässä myös tunnarin muistelua eli oman kepin etsimistä sammaleista. Ensimmäinen kerta meni muistellessa mistä hitosta on kyse, mutta sittenpä homma muistuikin mieleen ja keppi löytyi muittamutkitta.


Ensimmäinen pulahdus


Siellä se menee

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.