×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Eksyneitä tyyppejä ja esteitä

Eilen perjantaina avattiin jokseenkin myöhään meidän hakukausi. Vielä on kesää jäljellä tai ainakin syksy, joten koitetaan nyt tsempata vielä useammatkin treenit. Kodalle etu- ja takakulmiin kadonneet piiloon valmiiksi. Etukulmista parit taputukset avuiksi. Ensimmäisessä kulmassa oli valepiilo hämäämässä, mutta Koda sai jo keskilinjalla vainun tyypistä, joten valepiilo jäi tarkistamatta. Toista ukkoa joutui hieman hakemaankin ja jouduin kutsumaan takaisin uudelleen lähetystä varten. Siinä vaiheessa Koda alkoi keskittyäkin paremmin hommaan ja pian ukko löytyikin. Takakulmat olivat sitten pimeitä, mutta Koda hoiti kolmannenkin ukon hienosti talteen ja motivaationkaan takia ei avuille olisi ollutkaan tarvetta. Viimeinen ukko olikin umpipiilossa, mutta mitä väliä, löytyi sekin joukon jatkoksi. Kaikilla maalimiehillä käytös oli korrektia ja ilmaisu toimi. Aivan kuin mitään vuoden taukoa ei olisi ollutkaan! Ja himskatin hauskaa oli heiluvasta hännästä ja naurunaamasta päätellen!

Tänään sitten saatiin päätökseen reilun 2kk:n kisatauko ja kilpailtiin siis P-HAU:n kisoissa kolmen startin verran. Kaksi ensimmäistä rataa olivat agilityratoja ja ne tuomaroi aivan uusi tuttavuus Vesa Sivonen. Molemmat radat olivat sujuvia, mutta haastava kohta oli molempiin ujutettu mukaan. Nollia ei hevillä tullut ja niitä saaneet tuulettivatkin toisinaan melkoisesti! Ekalla radalla meno oli sujuvaa ja kompastuskiveksi monille koitui puomin jälkeinen pyöritys, koirat singahtivat joko putkeen tai väärällle hypylle. Meillä tulikin sitten hylky heti pyörityksestä selvittyämme putkelta. Luotin, että Koda suorittaa putken tottakai, mutta sepä tulikin ohi. Videolta näen, että heiluttelen ohjaavaa kättä kummallisesti. Kepeillä oli meille vaikea avokulma, mutta se kyllä nyt meni plörinäksi nyt tuon putkisekoilun takia enkä sitten heti antanut tilaa ja suoritus rauhaa vaan sähläsin. Loppusuora oli jees.

Toisella radalla kummallisuudet jatkui. Alun hyppykuviosta Kodan olisi pitänyt sujahtaa suoraan putkeen joka oli nenän edessä, aivan perusohjaus. Mutta ei, jotain se lähti hillumaan. Toinen kieltovirhe tuli kepeiltä, kun Koda ei pakkovalssista lähtenyt kepeille. Olisiko pitänyt olla PAKKOpakkovalssi? Eikä edes millekään esteelle ei haahuillut vaan ihan keskelle tyhjää kenttää. Kolmas uunoilu ja hyllytys tuli sitten kolmanneksi viimeisen esteen jälkeen. Perussettiä, mutta Kodalla oli taas ihan omat kuviot... Outi ja Fico pokkasivat tältä radalta 3. sijan.

Kolmas rata oli hyppäri ja senkin tuomaroi uusi tuttavuus, Katarina Virkkala. Hänellä myös sujuva rata jossa haasteillekin oli löydetty sijaa. Meillä vain yksi pieni virhe, mutta hylly sellainen. Takareunassa piti hyppy ottaa takaa, mutta askeleen verran olin jäljessä enkä ehtinyt auttamaan. Varmistelin sitä edeltävää hyppyä, ettei Koda hae sitä takaa, mutta seuraavalla esteellä kostautui. Muuten ihan mallikas rata.

Kiitos Sannalle ketyilystä ja Outille ja Ficolle seurasta!

{youtube:www.youtube.com/watch?v=5VtaL7xYl5w&list=UUNhSJPJewH7ieLLSrY9b0xg}

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.