×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Raunioradalla

Vähän jälkijunassa tulee nyt päiviksen päivitykset, mutta tulee kuitenkin. Sunnuntaina 6.9. pieni porukka koikkereita ja yksi poikkirotuinen kokoontui Helsingissä raunioradalla pelastuskoiratoiminnan tutustumispäivän merkeissä. Tosi kamalaa säätä oli meille luvattu, mutta kuin ihmeen kaupalla sää olikin ihan hyvä loppujen lopuksi. Tutustuminen pelastuskoiratoimintaan aloitettiin teorialla, sitten pieni näytös oikeilla pelastuskoirilla ja sen jälkeen treeniä omien koirien kanssa.

Reilun tunti tankattiin tietoa pelastuskoiratoiminnasta sisätiloissa. Aijemmin oli jonkinlainen käsitys, mutta nyt se parani kummasti ja selvisi eri lajit, kokeet ja toiminta tositilanteessa sekä paljon muuta. Pitkä koulutuksentie on pelastuskoirilla ja niiden ohjaajilla kuljettavana, jos häly-ryhmään mielivät, se ei käy hetkessä eikä kaikilla onnistu koskaan. Siitä sen enempiä nyt kirjoittelematta treeneihin raunioilla.

Koda aloitti kierroksen ensimmäisenä. Koskaan ei ole tuollaisessa ympäristössä Koda ollut eikä ihmisiä etsinyt muualla kuin metsässä, joten odotukset eivät olleen suuren suuret. Hyvä niin, koska aika läskiksihän se meni. Kodaa ensin lähinnä kiinnosti tutkia paikkaa ja hajuja, eikä vähiten toisten koirien pissoja ja merkkailla päälle. Jossain vaiheessa sille alkoi hahmottua, että kai tässä joku idea on, kun on pk-valjaatkin päällä. Ensimmäinen kierros menikin sitten haahuillessa ja jos Koda ihmisen sattumalta haistoi, niin sitten etsi ja ilmaisi. Ensimmäisellä kierroksella lopussa oli aivan uudenlainen ja kohtuu hankala etsittävä. Pienen mäen nyppylän päällä oli kaivo ja sen päällä kansi. Koda haistoi ihmisen ja alkoi etsiä reittiä piilolle, hetki meni kaarrellessa kunnes sai itsensä kaivon viereen. Aivan ei sitten tiennyt, että mitä tekisi, niin tuuppasi sitten tassulla kantta joka keikahti ja Koda sitä vähän säpsähti, mutta palautui kuitenkin välittömästi, kokosi itsensä ja aloitti ilmaisun. Hieno lopetus ekalle kerralle.

Toisella kierroksella Koda oli jo paljon keskittyneempi ja tiesi mitä siltä halutaan. Ensimmäisen maalimiehen pako näytettiin jonka jälkeen Koda reippaasti etsi ja löysi. Ilmaisu jäi puuttumaan, kun maalimies oli hätäinen, mutta ei se niin vakavaa, kun suoritus oli muuten kuitenkin hyvä. Toisen maalimiehen lähtöä näytettiin vain pikkasen ja taas Koda etsi ja löysi, mutta ilmaisua ei taaskaan maalimies muistanut ottaa. Kolmas maalimies otettiinkin sitten haastavammin, ei näytetty maalimiehen poistumista, matkaa pidennettiin reilusti ja ohjaajallekaan ei kerrottu minne maalimies meni piiloon. Nyt Koda joutui tekemään siis ihan töitä ja hyvin tekikin. Nenä oli auki, ei turhaa haahuilua vaan teki ajatuksella etsintää. Lopulta ukko löytyi viemäriputkesta ja Koda ilmaisi heti löydettyään reippaalla otteella. Tämä oli loistava päätös ekoille rauniotreeneille, jotka toivottavasti eivät jää viimeisiksi!

Haku-treeneistä tuttu kamu malityttö Viva oli mukana myös ensimmäisen kierroksen ja Vivakin onnistui uudenlaisessa ympäristössä vaikka meinasikin mennä välillä kirmailun puolelle :) Kooikerhondjeista muut olivat ensikertalaisia henkilöetsinnässä. Urholla oli kokemusta koiraetsinnästä ja ihan kivasti Urhokin löysi pakenevat ukot ja meni reippaasti ihmisten luo. Urhon äippää Friaa ei taas olisi kiinnostanut ihmisten perässä juosta, mutta makkaran vetovoiman avulla Friakin onnistui. Luna meni myös pakenevien makkaratyyppien perässä hienosti, mutta päivän parhaimmat kehut ansaitsi kyllä Terra. Terra on varsinainen luonnon lahjakkuus! Sille tehtiin myös pakoja, mutta päästiin varsin pitkän matkan päähän, se osasi käyttää nenää ja tuli hienosti maalimiesten luo makkaroita syömään ja kaiken kukkuraksi ei edes yrittänyt jättää maalimiestä vaan kulki sen mukana pois piilosta vaikka makkat oli jo syöty. Toivottavasti Kati ja Terra innostuu lajista ja lähtevät mukaan johonkin treeniryhmään!

Koikkeriporukka päivän päätteeksi yhteiskuvassa:

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.