×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found

Fyssarilla huollossa

Maanantaina 31.8. oli taas Kodan kuukausittaisen huollon aika. Ja huolto oli aivan paikallaan, koska elokuu oli niin agilityn täyteinen, kun oli paljon kisaratoja ja treeniä päälle.

Selässä oli taas ristiluun paikkeilla pientä vinoutta ja arkuutta ja kireyttä hännän tyvessä. Lisäksi oli jumeja ja kireyksiä kaulasta, niskasta, lapojen seudulta ja reisistä. 
Yleensä Kodan etupäästä ei ole löytynyt mitään, mutta nyt sielläkin näkyy, että agilityä on menty runsaasti ja nämä vaivathan ovat normaaleja räväkälle agilitykoiralle rankan treeni- ja kisarupeaman jälkeen.

Pois lähtiessä päästiin harjoittelemaan uroshajuisen ihmisen kohtaamista, joka on alkanut olla ongelma viime talvisesta selkäkipuepisodista lähtien ja johtuen.
Koda, yhdisti urokset ja niiden hajun todella voimakkaaseen kipuun selässään. Oletusarvoinen suhtautuminen ei Kodalla ole ihmisiin muuttunut vaan edelleen se rakastaa suunnattomasti ihmiä ja haluaa tavata ja touhuta ihmisten kanssa. Ja siinäpä sitten koiralle ristiriitainen tilanne, kun se menee sydämen kuvat silmissä väikkyen ihmisen luo ja sitten syliin päästyä nenään iskeekin uroksen haju joka kertoo kivusta. Tämä sitten aiheuttaa välittömän jännittymisen ja murinan. Niiden ihmisten kanssa jotka eivät haise uroksille ei Kodan käytös ole muuttunut laisinkaan vaan on vain intopiukassa halipusuttelemassa. Tässä sitä onkin sitten työstämistä joka ei olekaan sitten aivan yksin kertainen eikä lyhyt taival.

Mutta takaisin fyssarin eteiseen... Eli odotustilassa oli ystävällinen nainen, jolla itsellään on useampi uros, auttoi sitten tässä meidän ongelmassa: Antoi Kodalle nakkia, pyysi paria istumista ja antoi Kodan kunnolla nuuhkutella hihat, lahkeet ja sukatkin. Meni tosi hyvin; Koda oli oikein iloinen ja reippaasti kävi haistelemassa ja sai nakkia. Lopussa, kun nakit loppui Koda vielä haisteli hetken, varautui, mutta ei murahtanutkaan inaustakaan. Hännän kyllä siinä kohtaa nosti, mutta päästiin poistumaan tilanteesta hiljaa ja rauhallisesti. Jospas tämä ongelma vielä joskus korjaantuisi, mutta tuskin aivan pian.

Kommentointi estetty. / Comments are now closed for this entry

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.