×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found


Viimeisen viikon aika lumikinokset ovat huvenneet puoleen ja vettä on satanut jatkuvasti. Tampereen KV:n jälkeisenä päivänä käytiin normaalisti agilitytreeneissä, mutta ilmeisesti dementia vaivaa, koska nyt viikkoa myöhemmin ei ole mitään varmaan muistikuvaa siitä mitä tehtiin ja miten meni.

Sunnuntaina aamulla aikaisin Saija kurvasi kera Fidon ja Fayzan hakemaan meidät kyytiin ja suunnattiin Tampereen KV-näyttelyyn. Koikkereita hienosti 12kpl paikalla. Tuomarina Paavo Mattila ja yllätykseksi myös harjoitusarvostelija. Arvostelut olivat hyvät ja laatuarvostelu tiukkaa. Skaala oli h-eri. Ennen kehään menoa tuntui, että Kodalle tänään tulee EH ja näin päättyy pitkä ERI-putki. Saija totesi paikan päällä, että saan myös Fazun esitettäväksi ja siitä oli ihan hyvä tunne. Ja näinhän se meni, että Kodalle EH ja Fazulle ERI. Fido-veli sai puolestaan H:n. Joten kirjava oli meidän porukka tänään. Fayza loisti kyllä tänään ja nappasi sertin! Onnea Saija ja Fazu!

Perjantai-ilta kulutettiin Kodan kanssa näyttelytreeneissä Lahdessa. Niistähän muodostui varsinaiset kooikereiden kokoontumisajot, koska kodan lisäksi paikalla oli Fico, Riki, Julia ja Noa. Riki laittoi Kodan heti alkajaisiksi aivan ihastuksesta mykkyrälle ja vähän poitsut saivat leikkiä nyhjätä ennen treenejä.

Sunnuntai-iltana koutsikurssi oli onnistuneesti takana ja väsymys melkoinen. Kotiin tullessa vastassa energiaa pursuava Koda. Ikävänä yllärinä oli, että selkä oli mennyt todella jumiin! Todennäköisesti liukastanut liukkaalla pihalla. Olisi pitänyt olla kaukaa viisas heti, kun tuli lauhaa ja alkoi piha mennä liukkaaksi, ja lopettaa pihassa ulkoilut vapaana. Nyt sitten peruttiin agility tältä viikolta, lämmitellään kauratyynyllä, pidetään Back on Trackiä, hierotaan kevyesti ja venytellään hieman. Toivottavasti näillä eväillä ja riekkumisen rajoittamisella saadaan selkä vetreäksi nopsakasti. Ikävä olisi viikonloppuna mennä Tampereen näyttelyyn jumisena!

Viime tingassa harjoitellaan taas seisomistakin. Mitä sitä suotta ajoissa, kun asiat voi jättää viimetippaan?! Mutta eiköhän tuo seisoa osaa jotenkin vanhasta muististakin. Perjantaille on kaavailtu, että suunnataan Lahteen näyttelyharjoituksiin. Luultavasti mukana siellä Kodan lisäksi Outi ja Fico, sekä Mika ja Riki. Hauska nähdä miten Riki on kasvanut ja mitä pikkuinen jo osaa. Jos muistan, niin otan kamerankin mukaan, mutta katsotaan sitä sitten...

Sunnuntain Tampereen KV:hen kooikereita on ilmoittautunut 12kpl ja Kodan kanssa mennään kimppakyydillä Saijan, Fidon ja Fazun kanssa. Hauska päivä siis tiedossa! Mutta kyllä hämmästyttää miten näyttelyluettelon hinta vaan kasvaa ja kasvaa - Tampereella siitä saa maksaa jo 8€! Taitaa jäädä kyllä hankkimatta noilla hinnoilla...

...

Kisaviikonlopun jälkeen Koda saikin pitää agilityvapaan viikon. Maanantain treenit peruuntui ihan sopivasti ja Koda sai huilailla. Hankilenkeillä on nyt ollut kiva käydä, kun koko koira ei enää sinne uppoa tykkänään vaan hanki kantaa paikoitellen koiran kokonaan. Eikä emäntäkään lumikengillä uppoa aivan vyötäröä myöten. Ja mikäs meillä on ollut ulkoilla, kun pakkaset on hellittäneet ja aurinkokin on joinain päivinä paistanut tosi hienosti!

Hyvinkäällä oli mukava kisa-aamu, kun medi1-radat olivat ensimmäisinä ja peräkkäin. Radat eivät olleet yhtä suoraviivaisia kuin eilen, mutta kivan oloisia kyllä. Joskin iso okseri heti A:n jälkeen oli vähän huono veto, koska todella iso osa koirista ei kerta kaikkiaan selvinnyt siitä yli. Paikalla oli koikkereita enemmänkin tänään. Koda ja Fido tottakai ja lisäksi Zeppe ja ekaa kertaa kisaamassa Veiko.

Agilityradalla (ia 52s.) Kodalla kohtaloksi koitui aijemmin mainittu okseri ja sen jälkeen meni vielä yksi hyppykin ohi. Kokonais pisteitä siis 10, aikavirhe -12,69s. Suoritusaika Kodalla oli 39,31s. Hyppyradalla (ia. 48s.) Kodan raukkaa ohjaaja häiritsi ja kepeillä jäi viimeinen keppi pujottelematta. Pistesaalis siis 5, aikavirhe -10,72s., suoritusaika 37,28s. Sijoitus Kodalla taisi olla 6.

Fidollakin oli hankaluuksia sen okserin kanssa joten virheitä ja yliaikaa paukkui. Toisella radalla sain Fidon ohjattavaksi ja hyvinhän se sujui, kunnes ohjaaja putosi vähän vauhdista loppusuoralla ja muuri meinasi jäädä välistä. Vitonen siis siitä ja yli aikaa pari sekuntia. Ei kuitenkaan hassumpi suoritus ja sijoitus kaiketi 7:s!

Veikon kisauranavaus meni todella hienosti, koska hyppäriltä tuli 0-tulos ja sijoitus hienosti neljäs! Onnea kovasti Veiko ja Henrika! Zeppekin nappasi sijoituksen agiradalta, joten koikkerit edustivat tänään oikein onnistuneesti!

Video Fidon ja Kodan radoista: http://www.youtube.com/watch?v=-IDNucjJYiY&feature=channel

Saija kokeili vielä Ruipelo-Kodan vyötäröä ja niin vaan saa sormet ympäri mokoman vyötärön! Eipä taida kahdessa viikossa enää lihoa, kun ei ole kahdessa kuukaudessakaan lihonut. Ruipeloa vaikutelmaa vielä korostaa se, että Kodalla on tuuhea turkki etuosassa ja takaosassa karvaa vain nimeksi. Mahtaa tuomari haukkua Tampereella pystyyn mokoman 2vk:n päästä... Auttasko, jos selittelis, että se on vaan tosi sporttimallinen? Tai voisko sen viedä vinttikoirien kehään?

 

Kisojen täyteinen viikonloppu. Urakka aloitettiin Riihimäellä, jossa kisattiin kahden startin verran. Yksi agirata ja yksi hyppäri. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen.

Agilityradalla Kodalla oli ihan ok vauhti, ei hurjin, mutta ei hidaskaan. Tasaisen varma suoritus alusta loppuun. Ratavirheitä 0, aika 34,36s. ihanneajan ollessa 45s. Näillä eväillä toiselle sijalle. Koda sai palkinnoksi ison kasan leluja ja pari pyyhettä. Tätä kirjoittaessa vinkulelut soi...

Hyppyradalle lähdetttin hyvällä vauhdilla, kunnes viidennellä esteellä tuli hylky. Ihan ohjaajan oma moka, aivan täysin. Ei tullut katsottua mihin sitä tuli juostua ja päin viidettä estettähän sitä tuli melkein törmättyä. Hyppyä väistäessä Kodakin väisti mukana ja kääntyessä sitten hyppäsi sen väärin päin. Loppu rata olikin sitten tosi hieno kaikin puolin. Viidennen esteen räpeltämisistä huolimatta aika 33,82s. ihanneajan ollessa 40s.

Fido ja Saija ottivat ekalta radalta 10 virhepistettä ja yliaikaa. Toinen rata sujui jo mallikkaasti, mutta harmittavasti muutamia sekunteja yliaikaa! Sekä Koda, että Fido lähtee vielä huomenna sunnuntaina Hyvinkäälle kisaamaan kaksi rataa. Toivotaan Fidolle vauhdin hurmaa ja Kodalle pitkää pinnaa tollon ohjaajan kanssa...

Kiitos videosta Saijalle ja Larelle!
http://www.youtube.com/watch?v=9FHx_Qer1a4

Edellisen viikon agiliitelyt jäivät Kodalta väliin, kun pakkanen paukkui kovasti. Sillä viikolla ulkoiltiin ja pakkasen ollessa kova kaivettiinkin näyttelyhihna esiin ja harjoiteltiin pikkuisen seisomista. Lauantaina Ranen Sanna kävi kyläilemässä muutaman tunnin verran tietokoneen äärellä ja sehän Kodasta oli mukavaa. Siitä huolimatta, että Koda ei ollut nähnyt Sannaa pitkään aikaan kunnolla, oli tapaaminen Kodan mieleen kovasti hepuleineen pussailuineen kaikineen. Siltikin vaikka se ei kykene toimimaan vieläkään normaalisti uroksilta haisevien ihmisten kanssa, mutta oli tosi kiva huomata, että ne ennestään kivat urosten hajuiset ihmiset voivat pysyä kivoina vaikka menisi pitkäkin aika tapaamisten välillä.

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.