×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found


Aurinkoinen lauantai päivä vierähti taippareissa Rengossa. Paikalla ei ollut muita koikkereita, suurin osa kockereita sekä 1kpl clumberi, 1kpl jenkki, 1kpl welssi. Koiria taisi olla kaikkiaan 13kpl jotka sitten jaettiin kahdelle tuomarille. Kodan tuomaroi Anitta Kauppila.

Tavoitteena oli hakea vinkkejä ja kokemusta, että ensi vuonna mahdollisesti saataisiin koe läpi. Toisena tavoitteena oli, että nouto onnistuisi. Mutta Kodallapa olikin toisenlaiset suunnitelmat ja niin vain kaikki osiot menikin jo nyt läpi  - SPA1 tuli siis, vau!

Arvostelu

Sosiaalinen käyttäytyminen: Erittäin reipas ja ylen ystävällinen ihmisille. Toisiin koiriin suhtautuu iloisen uteliaasti.

Haku ja laukaus: Riittävä laajuus. Jonkin verran ohjausta vaativa. Maavainuista. Laukausta ei pelännyt.

Jäljestys: Maavainuista, reipasvauhtista tarkkaa jäljestämistä jäljen päällä. Kulman selvitti yhdellä pyörähdyksellä. Kania nuuhki.

Vesityö: Reippaasti veteen, nouto rantaan.

Tottelevaisuus: Hyvä.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Reipas ja yhteistyökykyinen pari.

Image

Image

Perjantaina Koda pääsi tekemään tuttavuutta 8kk(?) enkkutyttö Lotan kanssa. Vähän oli Kodalla taas astumispuuhat mielessä, mutta loppujen lopuksi koirien leikit menivät mainiosti yksiin. Juostiin lujaa, painittiin ja uitiin. Näin vierähti mukavasti pari tuntinen kesäisessä säässä. Toivottavasti kuonokkaat pääsevät pian uudelleen temuamaan keskenään! Kuvasta kiitos Melinalle. Kuva aukeaa isoksi klikkaamalla.

Image

Lauantai aamuna vietettiin leppoisa aamupäivä Fidon luona. Isännät puuhasivat autonkimpussa, emännät pälätti tuttuun tapaan ja koirat juoksivat, leikkivät ja haistelivat ulkomaailmaa.

Pikkulenkkikin tehtiin ja valitettavasti hetken aikaa jouduimme henkeä pidättäen vahtimaan koiria, kun Fido bongasi käärmeen ja yritti lähempää tuttavuutta. Onneksi oli viileää ja käärme tiukasti rullalla eikä ehtinyt napsaista tunkeilijaa. Jostain syystä olen viime viikkoina pelännyt, että koira törmää käärmeeseen ja nähnyt jopa painajaisiakin vaikken koskaan ole käärmettä edes luonnossa nähnyt. Nyt se sitten tapahtui ja onneksi tilanne oli nopeasti ohi eikä kenellekään sattunut mitään.

Sunnuntai meni remonttipuuhissa. Koda toimi päällysmiehenä ja tarkkaili hommien etenemistä. Poitsu oli täysillä mukana, kun mittasin pihaa tulevaa aitaa varten. Välillä mittaus tulos kerkesi unohtua ennen kuin sen sai paperille ja melkein saattoi kuulla kuinka koikkeripoika nauraa hörötti vieressä...

Mittauspuuhien lisäksi koitettiin raakata jokseenkin villiintynyttä pihapiiriä. Mansikkamaalla työn jako tuntui vähän epäreilulta: rastaan napsi kypsät mansikat reijille, Koda söi reijitetyt mansikat ja mamma se vaan naama punaisena nyhti villiintyneitä rikkaruohoja selkä huutaen hoosiannaa. Raparperien kanssa Kodakin vähän auttoi, pisti isoimpia rankoja palasiksi, niin meni mukavammin kottareihin. Toki Koda otti osansa myös eväistä ja huilitauko meni mukavasti possunkorvan seurassa.

Kuumahan oli kova ja melkoisen ryytynyttä sakkia palasi iltapuolella kotiin. Kodakin nukahti sikeästi samantien. Askareiden lomassa koitettiin ottaa kesäpojasta kuvakin aika mahtavassa kukkapuskassa ja aiai, kun aurinko lämmittää ihanasti! Kuvaa klikkaamalla se aukeaa isompana. (Laatu on vähän heikko, kun kamerakännykällä otettu.)

Aiheeseen liittyen mainittakoon, että viikolla remppaa tehdessä Koda löysi kukkapenkistä paimennettavaa. Ihanan, ison, tuhisevan siilin! Siilistäkin saatiin kiva kuva, mutta se harmillisesti katosi bittiavaruuteen. Toivottavasti piikikästä otusta nähdään vielä jatkossakin ja toivottavasti silloinkin Koda pitää vähän välimatkaa. Nyt Koda paimensi siiltä puolentoista metrin etäisyydeltä.

Image

Maanantaina suunnattiin Kodan kanssa Lahteen ja siellä Tapanilan metsissä käytiin viettämässä hauska pari tuntinen Fico-koikkerin ja Outin kanssa. Alkuun pojat katsoi kuka on kuka ja sen jälkeen nuuhkuttelivat kuonokkaat metsän tuoksuja  yhdessä hyvässä hengessä. Toivottavasti poitsut pysyvät kavereina vastakin! Kiitos kuvasta Outille!

Image

Perjantaina lähdettiin muka agilityn ratatreeneihin, mutta harmi vaan, että treenejä ei ollutkaan eikä siitä missään ilmoitusta. Mimmi ja Alli oli mukana, niin tokoiltiin sitten tunnin verran kentällä. Yllättävän hyvin meni meilläkin vaikka sitä ei olekaan tullut juurikaan harrasteltua, pitäisi ehkä?

Lauantaina hypättiin Kodan kanssa junaan heti aamutuimaan ja Lahdessa vaihdettiin Ficon lauman autoon. Näin aloitimme matkan kohti Mikkelin näyttelyä, alkuun piti koirain vaihtaa haukkuen kuulumiset, mutta itse matkalla oli rauhallista. Paikan päällä oli paljon uroksia, niin valitettavasti tuli rähähtelyjä ihan yli tarpeen ja se näkyi sitten kehässäkin korkeana häntänä. Esiintyminen muuten menikin oikein mukavasti ja tuomarikin oli Kodan mieleen. Tuloksena ERI1 ja PU3 joten ihan mukava saldo. Fico räjäytti kuitenkin pankin olemalla ERI1, PU1 ja VSP sekä vei toki sertin jota oli kaikkiaan 7 urosta havittelemassa - mahtavaa Fico ja Heini!
Valitettavasti hajamielinen kasvattaja unohti näyttelypäivän ja jäi kauniit siskot näkemättä ja kasvattajaryhmä kokematta. Jatkossa soittelemme osallistuville notta muistavat paikalle saapua Wink Komea Nippe-veli oli kuitenkin onneksi paikalle tullut, voi kun poika oli reipas, ihana ja vilkas! Nyt vain odottelemme sitten kuvia...

...

Nyt käytiin kontrollikäynnillä osteopaatilla, että nähtiin onko Koda pysynyt hyvänä edellisen käsittelyn jälkeen. Silloinhan todettiin terveeksi ja saatiin lupa liikkua normaalisti. Hyvin on mennyt ja selkä oli kunnossa. Aavistuksen jumia keskiselässä, mutta kuulemma hienosäätö-osastoa Cool Tämäkin hoitokäynti meni rennosti, Koda osaa hienosti rauhoittua pöydälle vanutettavaksi. Reilun kuukauden kuluttua katsotaan taas miltä vaikuttaa.

Illalla otettiin yksi epämieluisa operaatio. Hampaiden pesu. Tässä ollaan kyllä tosi laiskoja ja ei Koda ole siihen oikein oppinut, kun sitä niin harvoin (pari kertaa..) on tehty. Aika hyvin kuitenkin sai hampaita harjata ja yläkulmureista lusikalla töhnää kaapia. Kumma, että niihin kertyy hammaskiven alkua. Plaque Off kuitenkin on mennyt jo vuoden verran säännöllisesti. Mutta ei sentäs koko kalustoon tuota tule, niin sikäli kai sitä saa olla tyytyväinen.

Päivällä koitin metsästää paljon kehuttua Furminator-kampaa, mutta loppuun on kuulemma myyty ja syksyllä tulee sitten lisää. Sitten pitää olla nopea, että ei taas jäädä ilman!

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.