×

Virhe

[OSYouTube] Alledia framework not found


Kodan sairasloma jatkui viime maanantaista lepäilemällä ja lämpöhoitoa annettiin myös. Keskiviikkona ell soitti ja kertoi löytäneensä uudelleen kuvat katsottuaan, että yksi nikama on vähän vinossa. Onko se syy vai seuraus, ei osannut ell sanoa.

Vaikka normaalisti olen kirjoitellut koirajuttuja, niin tehdäämpä poikkeus.
Fidon emännän Saijan kanssa ja muutaman eläinkerholaisen kanssa lähdettiin Sysmään issikkavaellukselle Starhill Tallille.

...

Tänään paistateltiin Kodan kanssa päivää Lahdessa mätsärissä. Koda otti tosiaan nautiskelun kannalta touhun ja jopa sivulliset naureskeli tälle, kun poika makasi kehän laidalla ketarat oikosenaan!

Päivittelin hiukkasen sivuja Koda, Kaverit ja lisäsin pollin.
Kysymys tuli mieleen, kun kohta alkaa olla käsillä se aika, kun Koda viime vuonna otti ensimmäisen uintinsa.
Voi hyvinkin olla, että ei kauaa mene, kun tämänkin talven talviturkki on pois heitetty!

Maanantaina oli iltaohjelmassa mölliagilityä kisahengessä.
Vieras pieni halli ja yleisö ihan lähellä joten tavoite oli, että Koda suhtautuu ok. Ja niin se suhtautuikin! Oikein hieno poika oli matkassa, yleisöstä ei välittänyt tuon taivaallista ja vauhtia ja iloista menoa oli enemmän kuin pitkään aikaan vaikka odotin, että menisi vähän hitaalla kuten teki RimAn kisoissa viikkoa aikaisemmin. Nyt oli kuitenkin ihan eri ääni kellossa joten tavoite saavutettu!

Lauantaina käytiin Fidoa katsomassa pitkästä aikaa. Aluksi piti häntiä nostella, mutta hetikohta oli normaalit sävelet. Pitkä metsälenkki tehtiin ja Koda huiteli vauhdikkaasti puskat ryskyen ja ojissa kyntäen. Lenkin jälkeen Koda leikki vielä pallolla ja Fido seuraili touhuja sivummalla. Fidolle taitaa tehdä hyvää viettää vielä pari viikkoa lomaa, niin alkaa taas piristyä Smile

Pitkästä aikaa suunnattiin Kodan kanssa metsään. Tällä kertaa isomman lauman kanssa, oli nähkääs eläinkerholaisia mukana 7kpl.
Yhteensä reippaan tunnin lenkki. Ihmiset meni hissuksiin, mutta Koda revitteli oikein kunnolla juosten mäkiä ylös ja alas.
Tuli muuten ensimmäinen kohtaaminen jäniksen kanssa. Ihan hirvittävän iso pupu se olikin, taisi olla Kodan kokoinen! Koda perään toki, mutta ei hävinnyt näkyvistä vaan jäi pyörimään ja katselemaan vuoroin emäntään vuoroin jäniksen perään. Ei se ekalla eikä vielä tokallakaan tullut hajuilta pois, mutta yllättävän hienosti uskoi kuitenkin, kun ei lähtenyt tuulispäänä jahtaamaan jänistä. Hieno poitsu!

Käytiin talven viimeisessa sisämätsärissä Lahden Jokimaalla. Seuraava mätsäri onkin jo kahden viikon päästä ja ulkona, toivotaan siis kaunista säätä! Jokimaalla järjestetään paljon mätsäreitä ja kaikki tuppaavat olemaan erilaisia. Muutaman viikon takainen oli kiva, kun oli tilava kehä ja matot. Tänään taas pieni kehä eikä yhtään mattoja. Eli mitään loistavaa treeniä ei liikkeiden osalta saatu aikaiseksi, kun mentiin ihan rauhakseen, niin että ei pahemmin Kodan tarvinnut liukastella. Hyvin se silti meni noinkin vaikka Kodaakin harmitti vauhdin hitaus. Pöydällä saatiin hyvää treeniä, tuomari tunnusteli kaikki paikat huolella ja ajan kanssa. Hyvin Koda malttoi vaikka ensin meinasikin, että nakki pitää saada äkkiä, kun tuumasi, että lähestyvä tuomari saattaa viedä sen! Punainen nauha tuli. Jatko kehässä ravit meni kohtuullisesti ja Kodaa pidätellen sopivaan tepsutteluun. Neljä koiraa varsinaisesti palkittiin, mutta ei se viides sijakaan kirvellyt, kun mukaan lähti iso koiranmakkara! Kodalla on vaikeuksia noissa tilanteissa missä pitäisi pitkään malttaa seisoa kauniisti. Yleensähän päästään aika pitkälle, mutta kun tuomari jahkaa ja jahkaa, alkaa Kodaa tylsistyttää ja alkaa heijaaminen ees taas ja sitten saadaan poistua. Mutta ei valiteta, sitä vartenhan nuo paikat ovat, että niissä tuota saadaan treenata. Ja onhan se mennyt paljon parempaan suuntaan, taisi vielä syksylläkin välillä pistää totaalistopin noissa kohtaa (pitkälleen maahan, koikkaloikkia jne...)

Ensi viikonloppuna onkin taas kauan odotettu kooikkeri-agility! Sitten heti perään möllikisat ja sitten pari-kolme viikkoa täysin ilman agilityä. Olisihan siihen voinut kehittää jotain, mutta päätinkin nyt, että se tauko tekee varmaan ihan hyvää ennen ulkokentille siirtymistä. Onpahan taas agility-akut latautuneet kunnolla uusiin koitoksiin. Ulkosallahan me ei ollakaan vielä ikuna reenailtukaan, joten saas nähdä miten se alkaa sujua!

Tänään lähdettiin leikkimielellä oman seuran järjestämiin epiksiin kokeilemaan möllirataa.
Tavoitteena oli, että koira ei varasta lähdöstä, moikkaa tuomaria tai yleisöä ja että ohjaaja muistaa mihin on menossa.
Lähtö meni hienosti, vaikka takana olikin paljon ihmisiä ja koiria, Koda malttoi hienosti olla paikoillaan kunnes lupa lähtöön tuli. Ensimmäiset esteet meni hienosti vaikkakin aavistuksen hitaalla menikin, kun piti kuunnella melua. Sitten, kun rata kääntyi yleisöä kohti alkoi Koda ihmetellä enemmän "Mikä toi sakki tuolla oikeen on? Mitä tää tarkottaa?". Lopussa olisi pitänyt ohjata toisella tavalla, mutta en tajunnut korjata ja toisekseen taisin mennä liian lujaa itse vaikka Koda hidasteli.
Tässäpä liikkuvaa kuvaa itse radasta http://www.youtube.com/watch?v=U22AejgnsJI

 Mukana oli myös Alli ja Mimmi. Osallistuivat samaan luokkaan. Tulos oli sama kuin Kodallakin. Alli otti hallin haltuun juoksemalla ringin ennen esteiden suorittamista. Muutenkin oli vähän pallo hukassa, mutta loppu puolisko menikin sitten kuin vettä vaan.

Tuoreita kuvia otettiin tänään aamulla auringon paisteessa.
Vauhdikkaat kuvat jäivät uupumaan, kun yksin olin koiran kanssa liikenteessä.
Koda, kun lopettaa rallit ja riekkumiset, kun kamera kaivetaan esiin. Sen sijaan se tulee eteen odottamaan, että mitenkäs tänään pousataan...
Tässä nyt kuitenkin muutama onnistunein.

Image

Image

Image

Arkisto

© 2015 Sanna Pyykkönen. Sisällön kopionti kielletty. All Rights Reserved.